FAQ

FAQ

YOUR ANSWERS HERE

This page is in Swedish as it is intended for prospective host and contact families.

Vilka är våra familjer?

Det finns ingen typisk värd/kontaktfamilj precis som det inte finns någon typisk student. Våra familjer är unga som äldre, med eller utan barn, par som singlar. Gemensamt för våra familjer är dock viljan att dela sin vardag med en ung vuxen från en annan kultur.

Vilka är våra studenter?

Våra studenter har alla olika bakgrunder. Vad som förenar dem är att de läser på amerikanska universitet och colleges, är runt 20 år och har valt att komma till Sverige. En del kan ha rötter i Sverige och Skandinavien medan andra aldrig varit här. Som värd/kontaktfamilj kan ni önska att få en kille eller tjej, övrig matchning görs med hjälp av era och studenternas ansökningar.

Om problem skulle uppstå

När problem uppstår beror det oftast på missförstånd. Det är därför mycket viktigt med en rak kommunikation. Vi rekommenderar att både familjen och studenten direkt tar upp eventuella problem till diskussion om de uppstår. Om man inte kan nå en lösning på egenhand ska programmets student rådgivare kontaktas och vi hjälper er då att nå en lösning på problemet.

Vi finns alltid här för er om ni har några frågor eller funderingar ni vill prata om.